Koulustamme

Markus Oberndorfer ja opiskelijat

Vierailevat opettajat

Kaikki opettajamme ovat ammattitaitelijoita joista useat opettavat myös taidealan korkeakouluissa ja taideakatemioissa. Täten oppilaamme saavat luotua itselleen kontaktiverkoston, perehtyen opintojensa kautta konkreettisesti nykytaiteen kenttään.
Yli 450 taitelijaopettajaa ja luennoitsijaa ovat vuosien varrella vierailleet ja opettaneet Pohjoismaisella Taidekoululla. Monet heistä ovat aikansa ja alansa huippunimiä. Ajankohtaisimpien taitelijaopettajiemme kotisivut löydät kotisivuiltamme kohdasta Linkit.

Esimerkkejä opettajista jotka ovat opettaneet Pohjoismaisella taidekoululla:

Vesa-Pekka Rannikko (FI), Katarina Löfström (SE), Jukka Korkeila (FI), Leif Elggren (SE), Jaakko Niemelä (FI), Adriel van Drimmelen (USA/NL), Fredrik Lindqvist (SE/DE), Klara Kristalova (SE), Markus Kåhre (FI), Roi Vaara (FI), Kati Immonen (FI), Markus Oberndorfer (AUS), Berit Talpsepp-Jaanisoo (EST), Daniel Diaz (SE), Maria Bajt (SE/ D), Axel Straschnoy (ARG/ FI), Sonia Hedstrand (SE), Steingrimur Eyfjord (ISL), Lisa W Carlson (SE), Jyrkki Riekki (FI), Osk Vilhjalmsdottir (ISL), Haldor Ulfarson (IS), Hans Rosenström (FI), Harri Monni(SE/FI), Anders Tomren (NO), Gun Holmström (FI), Magdalena Dziurlikowska (SE), Cecilia Ömalm (SE),Serena Giordano (IT), Tiina Heiska (FI), Kristina Müntzing (SE), Petri Hytönen (FI), Karin Laaja (SE), Tea Mäkipää (FI), Hanne Ravn Hermansen (DK), Mikael Åberg (SE), Hannu Väisänen (FI), Simon Goldin (SE), Jakob Senneby (SE), Tiina Mielonen (FI), Marja-Leena Sillanpää (FI/ SE), Niklas Rydén (SE),  Anne Rolfsen (NO), Rebecca Burkhalter (SE), Stefan Bremer (FI), Jesper Aabille (DK), Thomas Saeverud (N), Arni Gudmundsson (IS), Johan Gustavsson (HOL/SE), Hilmar Fredriksen (NO), Pauliina Pietilä (FI/SE), Irma Optimist (FI), Jan-Kenneth Weckman (FI), Charlotte Wallentin (SE), John Court (ENG/ FI), Ásdis Gunnarsdottir (IS), Anna Retulainen (FI), Marko Vukola (FI), Claus Carstensen (DK), Stig Arne Vaara (NO), Susanna Slöör (SE), Pia Lindman (FI), Anna Carlsson (SE), Eeva-Leena Eklund (FI), Irina Zatulowskava (RU), Teemu Mäki (FI), Karin Mamma Andersson (SE), Jan-Erik Andersson (FI), Ernst Billgren (SE), Pekka Nevalainen (FI), Nina Roos (FI), Caroline Pipping (SE), Tom Sandqvist (SE), Robert Lucander (FI), Denise Ziegler (FI), Jan-Erik Lundström (SE), Janne Räisänen (FI), Ann Edholm (SE), Outi Heiskanen (FI), Sigurdur Gudmundsson (IS), Silja Rantanen(FI), Sven-Olof Wallenstein (SE), Gertrud Sandqvist (SE), Mika Hannula (FI), Mårten Castenfors (SE), Peter Köhler (SE), Tomas Nyqvist (FI),  Alvaro Campo (ESP/ SE), Gaston Bertin (FR/ ESP), Ulrika Sparre (SE)...

HISTORIA

Pohjoismainen taidekoulu perustettiin vuonna 1984. Ruotsalainen taidepersoona ja pohjoismaisuuden puolestapuhuja Tage Martin Hörling halusi tuoda korkeakouluopintoihin valmentavan taideoppilaitoksen taidekeskusten periferiaan, Pohjanmaalle, Kokkolaan. Koulu pyrki alusta asti tarjoamaan mahdollisimman monipuolista taideaineiden opetusta. Siihen aikaan ainutlaatuinen, vieraileviin taitelijaopettajiin toimintansa perustava taidekoulu saavutti nopeasti hyvän maineen nuorten pohjoismaisten taiteilijoiden keskuudessa, jo senkin vuoksi, että Pohjoismainen taidekoulu oli lähes varma väylä taidekorkeakoulupaikoille. Perustamisestaan lähtien koulu on säilyttänyt vahvan pohjoismaisen profiilinsa niin oppilas- kuin opettajakunnassa.

Koulun rehtorit ja pääopettajat:

Tage Martin Hörling, rehtori 1984 – 87
Jim Wichmann, pääopettaja 1985 – 87