Opiskelijat

Enemmistö Pohjoismaisen Taidekoulun opiskelijoista ovat kotoisin pohjoismaista; Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Koulun kansainvälinen ilmapiiri vierasopettajineen koko Euroopasta sekä koulun laaja verkosto ja Kokkolan kaupungin aktiivinen taitelijaresidenssi myötävaikuttavat ja houkuttavat iloksemme yhä enemmän opiskelijoita muualta maailmalta.

Pohjoismaisella Taidekoululla on ollut opiskelijoita mm. Saksasta, Espanjasta, Sloveniasta, Hollannista, Japanista, Argentiinasta, Venezuelasta, Brasiliasta, Tanskasta, Färsaarista, Islannista, Grönlannista, Bangladeshista, Yhdysvalloista sekä Kanadasta.

Opiskelijamme hakeutuvat useimmiten eteenpäin korkeampiin taidekoulutuksiin, taideakatemioihin ja yliopistoihin, opintojen päätyttyä Pohjoismaisella Taidekoululla. Usein suunnataan vapaaseen taiteeseen, mutta myös koulutuksiin arkkitehtuurin, designin, graafisen suunnittelun, kuvituksen, elokuvien ja valokuvausten piirissä. Opiskelijamme ovat jatkaneet opiskelujaan mm. seuraavissa taidekorkeakouluissa:

UNIVERSITÄT DER KUNSTE BERLIN
KONSTHÖGSKOLAN I BERGEN
TROMSØ ACADEMY OF CONTEMPORARY ART

Terveisiä oppilailtamme vuosien takaa

Barbara Jazbec, Slovenia (opiskelija v. 2014-16)

Opiskeluaikani Pohjoismaisella Taidekoululla oli erittäin antoisaa. Opiskelin kaksi vuotta, jonka aikana ammensin valtavasti uutta tietoa. Kaikkea perusjutuista, kuten miten kangas pingotetaan ja miten eri graafisia tekniikoita hyödynnetään, aina videoiden ja äänten editointiin. Parasta koulussa on se että saa kokeilla niin montaa eri nykytaiteen ilmaisutapaa. Siellä opit kehittämään yksilöllistä taiteellisuuttasi ja käsittelemään sekä positiivista että negatiivista palautetta koskien työtäsi. Opinnot auttavat sinua keskittymään ja löytämään omat vahvuutesi. Opiskeluaikana sain monta uutta ystävää ja sain mahdollisuuden tavata useita mielenkiintoisia vierastaiteilijoita. Tällä hetkellä opiskelen Tampereen AMK:n englanninkielisellä Media & Arts -ohjelmassa. Minulla on jatko-opiskeluissani ollut suuri hyöty kaikesta siitä mitä opin Pohjoismaisella Taidekoululla.

Martin Åhlin, Ruotsi (opiskelija v 2014-2015)

Opiskelin vuoden Pohjoismaisella Taidekoululla. Vierailevat opettajat antoivat minulle syvempää ymmärrystä taidemaailmasta ja isompaa itseluottamusta kokeillakseni uusia taiteellisia ilmaisutapoja. Tämän takia, sekä koulun henkilöstön ohjauksen avulla, osasin fokusoida ja tiiviimmin lähestyä omaa taiteellista ilmaisuani. Oman studion käyttö sekä työpajojen hyvän varustuksen takia koen, että minun oli hyvin helppo kehittää portfoliotani, jolla hain taidekorkeakouluun. Opinnot Pohjoismaisella Taidekoululla ovat minulle vielä tänä päivänä erittäin tärkeät. Tällä hetkellä opiskelen Uumajan taidekorkeakoululla.