5.5.2015

Hae viimeistään 22 toukokuuta

Nyt on korkea aika hakea meille opiskelemaan! Kaksivuotisissa taideopinnoissa painopiste on nykytaiteessa. Yli 30 vuoden ajan olemme tarjonneet korkealuokkaista taiteen opetusta, ja meillä opiskelet kansainvälisten ammattitaiteilijoiden johdolla.

Vierailevat opettajat tulevat eri pohjoismaista sekä Euroopasta. Kansainvälinen ilmapiiri tarjoaa sinulle mainion mahdollisuuden verkostoitumiseen jo opiskeluaikana. Sinulla on mahdollisuus osallistua useisiin näyttelyihin. Järjestämme vuosittain opintomatkoja, galleriakäyntejä, taidealan seminaareja ja erilaisia taideprojekteja. Lukuvuonna 2015 – 2016 opintomatkamme suuntautuvat Lontooseen ja Helsinkiin.

Pohjoismainen taidekoulu tarjoaa opiskelijoilleen loistavat puitteet ja tilat taiteelliseen työskentelyyn. Kaikki opiskelijat saavat oman työtilan, studion. Opetuskielinä on englanti ja ruotsi.
Lukuvuoden aikana useat ammattitaiteilijat ohjaavat mielenkiintoisia työpajoja eri tekniikoilla. Syksyllä ruotsalainen taiteilija Cecilia Öhman ohjaa jännittävän kurssin nimeltä ”Valo, tila ja arkkitehtuuri”. Niin ikään ruotsalaisen Sonia Hedstrandin kurssi ”Video ja aktivismi” on samalla kertaa poliittinen ja urbaani.

”Together something else” on kahden taiteilijan, ruotsalaisen Alvaro Campon ja ranskalais-espanjalaisen Gaston Bertinin yhteinen kurssi, jonka puitteissa luodaan nykytaidetta yleisiin kaupunkitiloihin.

Hyvin varustellussa grafiikan pajassamme järjestämme metalligrafiikan peruskurssin Marianne Kaustisen johdolla sekä kokeellisiin painomenetelmiin tutustuttavan kurssin Janika Herlevin ohjaamana. Eeva-Riitta Eerola ja Jenni Toikka ohjaavat yhdessä temaattisen työpajan jossa opiskelijat saavat itse valita käytettävän työmenetelmän.

Pääopettajamme Erno Enkenberg ohjaa lukuvuoden useita eri kursseja ja työpajoja sekä ensimmäisen että toisen vuosikurssin opiskelijoille. Ernon ohjelmassa on maalausta, kolmiulotteisia pienoismalleja ja valokuvausta. Hänen ohellaan myös opintorehtorimme Annika Bergvik-Forsander ohjaa lukuisia kursseja vuoden aikana, mm. piirustusta, maalausta, taidehistoriaa ja taiteen teoriaa.

Kevätlukukaudella työskentelemme kolmiulotteisuuden ja veiston työpajoissa Kaija Kontulaisen ja virolaissyntyisen Berit Talpsepp-Jaanisoon johdolla. Kevään kursseista mainittakoon vielä performanssikurssi, jonka teemana on ”Identiteetti”. Tätä kurssia saapuvat ohjaamaan iranilainen Sepideh Sadatizarrini ja bulgarialainen Lova Ivanova Dimona.

Tämän lisäksi opinto-ohjelmaan mahtuu vielä piirustuksen, silkkipainon ja animaation työpajoja. Luvassa on siis mahdollisuuksien lukuvuosi sinulle joka haluat opiskella Pohjoismaisessa taidekoulussa!

Hakulomake ja hakuohjeet löydät sivun vasemmasta yläreunasta.