26.3.2015

Yhteisnäyttely Paths that Cross Helsingin KaapelitehtaallaPohjoismainen taidekoulu ja Vapaa taidekoulu Helsingistä ovat ensi kertaa esillä yhteisessä näyttelyssä Helsingin Kaapelitehtaalla. Näyttelyn nimi – Paths that Cross (Risteytyvät polut) viittaa ajassa tapahtuviin suunniteltuihin ja odottamattomiin kohtaamispaikkoihin ihmisten ja tapahtumien välillä kutsuen pohtimaan sattuman, määräytyneisyyden ja uskon merkityksiä.

Vasemmalta Emma Ahlgren, Martin Åhlin ja Sanna Vehkapuro

Vasemmalta Hannes Johansson, Samuel Moilanen, Jenna Kähönen ja Daniela Haglund
Kahden eri koulun opiskelijoiden tekemät teokset ja tulkinnat näistä teemoista vaihtelevat laajasti ideoiltaan, keinoiltaan ja tekniikoiltaan. 25 taiteilijan erilaiset lähestymistavat ovat alkuperäisiä ja rohkeita: jotkut ovat syvästi henkilökohtaisia, toiset käsittelevät vakavia ja kunnianhimoisia aiheita kuten uskonto, identiteetti ja muisti.  Taideteosten aiheet vaihtelevat humoristisesta melankoliseen, abstraktista suoraviivaiseen, aineettomuudesta karkeaan todellisuuteen luoden mielenkiintoisia keskusteluja useilla tasoilla. 

Näyttelyssä mukana olevat Pohjoismaisen taidekoulun opiskelijat: Emma Ahlgren, Anu Corin, Daniela Haglund, Fanny Hallgren, Nicole Hjelt & Barbara Jazbec, Hannes Johansson, Tina Jokitalo,  Laura Keronen, Jenna Kähönen, Samuel Moilanen, Jone Mutka, Iida-Sofia Pätsi, Sanna Vehkapuro, Martin  Åhlin
 
Vasemmalta Thomas Nykvist ja näyttelyyn osallistuvat opiskelijat

Näyttelyssä mukana olevat Vapaan taidekoulun opiskelijat: Elise Enckell, Lotta Hamunen, Sini Hodju,Aino Kangas,Salla Keränen, Helene Lillgäls, Nana Rämö, Anni Terävä, Anna Ypyä,

Näyttelyn on kuratoinut eestiläis-suomalainen kuvataiteilija Berit Talpsepp-Jaanisoo, joka on opettanut sekä Kuvataideakatemiassa että Pohjoismaisessa taidekoulussa.

Fanny Hallgrenin performanssi ja intallaatio
Näyttelyä tukee Svenska Kulturfonden.

Näyttely Kaapelitehtaan Valssaamossa on avoinna 26.3 - 5.4 ti-pe klo 11 - 17, la-su klo 12 - 18. Tallberginkatu 1 B, Helsinki.