4.9.2014

Money, money, money - kuinka talous vaikuttaa nykytaiteen kenttään

30 vuotias Pohjoismainen taidekoulu nostaa jälleen kissan pöydälle. Tiistaina 23 syyskuuta järjestämme nykytaiteen seminaarin, johon olemme koonneet joukon kuraattoreita, taidekriitikkoja ja krittisiä taiteilijoita keskustelemaan globaalin talouden vaikutuksesta nykytaiteen kentän kehitykseen.


(Avaathan ohjelman uudessa lehdessä, mikäli se ei näy kunnolla)

Perinteisesti Pohjoismaista taiteen kenttää ovat tukeneet kulttuurirahastot, joiden asiantuntijat ja luottohenkilöt ovat myöntäneet rahoitusta ja tukea hakemuskohtaisesti aktiivisille taiteilijoille. Nykyään ostajat ja sijoittajat jylläävät nykytaiteen kentillä. Se, joka myy, pärjää ja lyö rahoiksi. Yhteiskuntakriittinen ja provosoiva taide katosi näkyvistä. Taidetta näkee, mutta koskettaako se? Ilmaiseeko se mitään? Miten taiteilijat itse kohtaavat jatkuvat tuotannon ja markkinoiden vaatimukset? Kuka vastaa markkinoiden kutsuun ja kuka jatkaa omia polkujaan?

Luennoitsijoina Laura Köönikkä (FI), taidekuraattori ja tuottaja, Jussi Koitela (FI) kuraattori ja kuvataiteilija, Anders Eiebakke (NO) rajoja ylittävä kuvataiteilija, David Karlsson (SE) historioitsija ja kulttuuritoimittaja sekä Ósk Vilhjalmsdottir (ISL) provokatiivinen kuvataiteilija.

Seminaari järjestetään Sokos hotel Kaarlessa, Kauppatori 4, Kokkola tiistaina 23 syyskuuta klo 10 - 16.45. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 17 syyskuuta mennessä, osoite info(at)nordiskakonstskolan.fi. Seminaaripäivän hinta 20 € sisältäen lounaan ja kahvin. Seminaarin järjestää Pohjoismainen taidekoulu ja VISU galleria. Seminaari on osa Botnia Biennale 2014 - ohjelmaa.

Pitkän matkan osallistujia pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan Sokos hotell Kaarleen huonevarauksissa. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päästä rautatieasemalta ja lentokenttäbussi pysähtyy pääovelle.

Tapahtumaa tukevat Svenska kulturfonden, Konstsamfundet, Letterstedtska föreningen ja Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden.