12.5.2014

Meille opiskelemaan- hae nyt!Olemme kaksivuotinen nykytaiteeseen keskittynyt taidekoulu. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä kun Pohjoismainen taidekoulu aloitti toimintansa. Me luotamme opetuksessa ammattitaiteilijoiden osaamiseen ja ohjaukseen. Opettajamme tulevat niin Pohjoismaista kuin muualta Euroopasta. 
Koulumme kansainvälisessä ilmapiirissä luot nopeasti laajan kontaktiverkoston. Opiskeluaikana sinulla on mahdollisuus osallistua moniin näyttelyihin. Vuosittain järjestämme opintomatkoja, galleriavierailuja, kuvataiteen seminaareja sekä useita mielenkiintoisia nykytaiteen projekteja. 

Pohjoismaisen taidekoulun oppilailla on käytössään todella tilavat ja toimivat opetus- ja työskentelytilat. Kaikki opiskelijamme saavat käyttöönsä oman henkilökohtaisen studiotilan. Opetuskielenä on englanti ja ruotsi.

Opetusohjelman puitteissa pitkä rivi nykytaiteen ammattilaisia opettaa nykytaiteen eri tekniikoita. 30 vuotista toimintaa juhlistamme suurella pohjoismaisella nykytaiteen seminaarilla, jonka teemana on ”Taide ja talous”. Samaa aihetta käsittelee myös islantilaisen vierailevan taiteilijan, Osk Vilhjalmsdottirin kurssi. 

Jyrki Riekki, tunnettu ja tunnustettu suomalainen taidemaalari vierailee syksyllä koulullamme ja ohjaa jännittävää workshopia nimeltä ”Quest for Glory”, yhdessä slovenialaisen kollegansa JAŠAn kanssa. Mm Kati ImmonenPauliina Pietilä ja Riku Riippa opettavat syksyllä piirustusta ja maalausta koulullamme. 

Hyvin varustellussa grafiikan pajassamme tehdään syksyllä puupiirroksia tanskalaisen Hanne Ravn Hermansenin opissa ja taidegrafiikan tekniikat tulevat tutuksi suomalaisen Janika Herlevin johdolla. Ruotsalaisen taiteilijan Lina Selanderin kurssilla opetellaan videoinstallaatioiden tekoa ja englantilainen Mark Robert ohjaa video- ja äänitaiteen työpajaa.  
Tammikuussa 2015 maalaamme Ars Fennica – ehdokkaan, Pauliina Turakka-Purhosen opissa. Hänen kurssinsa jälkeen norjalainen Edvard Gran ja ruotsalainen Magnus Ottertun valtaavat koulun arvostetulla ja intensiivisellä kurssillaan, jossa työskentelemme yhdessä ja erikseen eri tekniikoin. Myöhemmin kevättalvella keskitymme kolmiulotteiseen työskentelyyn mm Kaija Kontulaisen ja virolaisen Berit Talpsepp-Jaanisoon kursseilla. Kevätlukukausi tarjoaa lisäksi piirustusta, valokuvausta, ympäristötaidetta ja katutaidetta. 

Suomalainen tunnustettu taidemaalari Erno Enkenberg on koulumme uusi pääopettaja lukuvuodella 2014 – 2015. Erno ohjaa eri kursseja ja taideprojekteja sekä ensimmäisen että toisen vuosikurssin oppilaille. Hänen rinnallaan opettaa ja ohjaa myös koulumme opintorehtori Annika Bergvik-Forsander

Ensi lukuvuonna tarjoamme opiskelijoillemme täyden kattauksen taideopetusta, mielenkiintoisia tekniikoita ja uusia tuttavuuksia! Tervetuloa!