4.4.2014

DE E DU oppilastöiden näyttely Pietarsaaren Tupakkamakasiinilla

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä kun Pohjoismainen taidekoulu aloitti toimintansa Kokkolassa, nykytaiteen kentän vaikuttajana. Merkkivuoden kunniaksi olemme kooneet visuaalisesti puhuttelevan, monipuolisen näyttelykokonaisuuden Pietarsaaren Tupakkamakasiinin edustaviin tiloihin. Ajankohtainen näyttely esittelee teoksia, jotka on tuotettu taidekoulutuksen puitteissa, vieralevien opettajien ohjauksessa, lukuvuoden 2013 – 2014 aikana. Näyttelyssä tulee esille laajasti eri nykytaiteen tekniikoita, kuten erityyppisiä piirustuksia, eri painomenetelmin tehtyjä vedoksia, maalauksia, veistoksia, valokuvia, veistoksia, installaatioita, videoteoksia ja animaatioita.

Näyttelyn ovat kuratoineet ja koonneet Pohjoismaisen taidekoulun opintorehtori Annika Bergvik-Forsander ja taiteilija/vieraileva opettaja John Court (UK/FI).

Näyttelyyn osallistuu yhteensä 16 opiskelijaa:

ÅK 1: Emmy Avén (SE), Daniela Haglund (FI), Jenna Kähönen (FI), Jone Mutka (FI), Brian Palmer (USA), Marianne Saarenvirta (FI), Tuomo Sundvall (FI), Martina Wärnsberg (SE), Julia Balthazar (BR)
ÅK 2: Inka Hiltunen (FI), Kajsa Ignestam (SE), Tomas Jakobsson (FI), Leena Ojutkangas (FI), Nathalie Siimes (FI)
ÅK 3: Miika Luhti (FI), Mari Mattila (FI)
Näyttely on avoinna 24 huhtikuuta saakka. Näyttelystä kirjoittivat Pietarsaaren sanomat ja Österbottens Tidning 4.4.