6.3.2014

Eesti comes to Kokkola10 – 13. maaliskuuta Kokkolan kulttuurielämää saapuu värittämään delegaatio virolaisia taiteilijoita ja kulttuurihenkilöitä. Viron tunnetuin taidehistorioitsija Jaak Kangilaski luennoi maanantaina Pohjoismaisella taidekoululla aiheesta Nykytaiteen tila tämän päivän Virossa. Jaak Kangilaski on taidehistorian emeritusprofessori Tarton yliopistosta.
Kangilaskin luento alkaa klo 13 ja se on yleisölle avoin ja maksuton tilaisuus.

Pohjoismaisen taidekoulun ajankohtainen vieraileva taiteilija tulee hänkin virosta, Berit Talpsepp – Jaanisoo. Talpsepp-Jaanisoo ohjaa Dream Horizons – taidetyöpajaa, jossa opiskelijat tutkivat unikokemuksiaan ja tulkitsevat niitä psykoanalyysin keinoin. Berit Talpsepp-Jaanisoo on valmistunut Glasgown taidekorkeakoulusta ja työskentelee itse pääasiassa videon, valokuvan ja kuvanveiston keinoin. 
Tiistai-iltana klo 18 hän pitää Artist Talk tilaisuuden Pohjoismaisella taidekoululla.


Torstai iltana avataan VISU galleriassa neljän eestiläisen taiteilijan yhteisnäyttely: Tiit Pääsuke, Uno Roovalt, Laurentsius ( Lauri Sillak) sekä Valeri Vinograd. Näyttely kantaa nimeä ”Seinästä seinään” ja sen on tuotettu yhteistyössä Tuglas – seuran kanssa. Näyttely esittelee laajasti virolaista nykytaidetta ja se on avoinna 19.4 saakka. 
avajaiset torstaina 13. maaliskuuta klo 18 galleria VISUssa, Pormestarinkatu 2.