8.2.2013

Pohjoismainen taidekoulu järjestää seminaarin  ”DEEDS – a seminar on contemporary art and ethics”.

Paikka: Sokos hotelli Kaarle, Kauppatori 4, Kokkola

Aika: tiistaina 19. maaliskuuta klo 10 – 16.45

Pohjoismaiset, taiteen parissa työskentelevät luennoitsijat herättävät keskustelua nykytaiteen ajankohtaisista eettisistä kysymyksistä ja ongelmista.

• Onko nykytaiteessa eettisiä ja moraalisia pelisääntöjä? Vai saako ”taiteen nimissä” tehdä mitä vain?
  • Mitä valintoja taiteilija joutuu tekemään tuotantoprosessin aikana? Minkä eettisen vastuun taiteilija kantaa teoksestaan ja lopputuloksesta?
  • Pitäisikö tämän päivän taiteeseen suhtautua eettisesti eri tavalla kuin ennen?
  • Kuinka eettisiä kysymyksiä tarkastellaan eri pohjoismaissa ja mitä voisimme toisiltamme oppia?
  • Kuinka eettisyyttä käsitellään tämän päivän taideopetuksessa?

Luennoimassa mm professori Timo Jokea, Suomi, kuraattori Sinziana Ravini, Ruotsi, kuvataiteilija Ósk Vilhjálmsdóttir Islannista. Päivän päättää panelikeskustelu joka käsittelee etiikkaa nykytaiteessa, panelin puheenjohtajana toimii kuvataiteilija, DA Jaana Erkkilä.

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille, taiteen ja kulttuurin parissa työskenteleville.  Lämpimästi tervetuloa! Luennot englanniksi.

Koska paikkoja on rajoitetusti, pyydämme teitä ilmoittautumaan viimeistään keskiviikkona 13.3 joko sähköpostitse info@nordiskakonstskolan.fi tai puhelimitse +358 – 6 – 8362120 / opintosihteeri Sonja Remell

Hinta 25 € sisältää lounaan ja kahvin.

Taideopiskelijat ja opettajat ilmaiseksi, lounas hintaan 5 €