4.1.2013

Kevätlukukausi 2013

Pohjoismaisen taidekoulun kevätlukukausi 2013 käynnistyy maanantaina 7.1 klo 9.00. Kevään ensimmäiseksi vierailevaksi opettajaksi olemme kutsuneet ruotsalaisen kuvataiteilijan, kuvanveistäjä Natalie Sutisen. Kahden viikon aikana, 7 - 18.1 Sutinen perehdyttää oppilaita kuvanveistoon ja erilaisiin valutekniikoihin materiaalina mm kipsi ja vaha. Natalie Sutinen pitää Artist talk - tilaisuuden koululla tiistaina 15.1 klo 18.00. Krokipiirustus alkaa taas torstaina 31.1 klo 18.00.

Katso kevään opinto-ohjelma ja Artist Talk luentoaikataulut.

Opintokokonaisuus Kuvataiteen perusopetusta aikuisille käynnistyy uudella ryhmällä perjantaina 11.1 klo 18. Ensimmänen osakurssi käsittelee nykytaidetta kaksiulotteisesti, opettajana toimii Taidekoulun opintorehtori Annika Bergvik-Forsander.

19-20.1 toteutamme yhteistyössä Kruunupyyn kansanopiston Outdoor Academyn kanssa jäänveisto-workshopin Kruunupyyn metsissä. Tämä talvinen tempaus käynnistyy parin tunnin hiihtoretkellä Kruunupyyn kansanopistolta. Määränpäänä on metsälampi jonne leiriydymme, teemme yhdessä ruokaa ja tietenkin rakennamme veistoksia ja installaatioita lumesta ja jäästä. Yövymme teltoissa ja aamupalan jälkeen hiihdämme takaisin kansanopistolle. Jääworkhopia saapuu ohjaamaan Meri Linna (oppilas 2007-08) sekä Outdoor Academyn puolesta Marilyn Krukowski ja Patrik Lindgren.

19.3 järjestämme pohjoismasta nykytaidetta eettisestä näkökulmasta käsittelevän seminaarin. Päätapahtumaan on kutsuttu viisi luennoitsijaa kaikista pohjoismaista ja se pidetään Sokos Hotel Kaarlen tiloissa Kokkolan keskustassa. Seminaarin teemaa käsitellään  norjalaiset taitelijoiden Kristin Tårnevikin ja Hilde Methin johdolla seminaariworkshopilla "Punishing the Limits"  20-22.3 sekä 25.3-27.3. Seminaaria rahoittavat Nordisk kulturfond, Kulturkontakt Nord ja Svenska kulturfonden.

Kuva lokakuun 2011 seminaarista Tasa-arvo nykytaiteessa.
Kevään opintomatka suuntaa tänä vuonna kulttuurmetropoli Berliniin  vapun tienoilla.