21.1.2013

Fredrik Lindqvist Galleria GROssa

Vierasopettajamme Fredrik Lindqvistin näyttely ”Erzähl mir eine Geschichte”, puupiirroksia kankaalle galleria Gro, Campus Allegro, Ruuneberginkatu 10 Pietarsaari 25.1-3.3.2013 Fredrik Lindqvist on taidegraafikko joka työskentelee pääosin puupiirrosten parissa. Kuvissaan hän käyttää malleina leikkeitä aikakauslehdistä, mainoksista ja eläinkirjoista. Hän liimaa leikkeleet yhteen kollaaseiksi ja piirtää ne sen jälkeen puulevyille. Tämän jälkeen hän painaa puupiirrokset yksivärisille tai voimakkaasti kuvioiduille kankaille. Valmiit painotyöt hän ompelee paksulla mustalla langalla yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.


Tuloksena on voimakkaan värisiä kuvia suuressa formaatissa, täynnä hullun viehättäviä kuvayhdistelmiä. Työt muodostuvat monista pienemmistä kuvista yhdeksi kuvaksi.

Työt kuvaavat nyky-yhteiskunnan nopeaa ja stressaavaa tahtia. Kuvien tasaisesta juoksusta tulee mieleen surffailu televisiokanavilla tai internetissä. Kuvissa sekoittuu huumori ja totisuus. Keskiaikainen kuvapainomenetelmä kohtaa piirteitä nykyajasta, aiheuttaen aikakausien törmäyksen.


Kuvataiteilija Fredrik Lindqvist on syntynyt Kristianstadissa vuonna 1968 ja opiskellut muun muassa Uumajan Taideakorkeakoulussa ja Düsseldorfin Taideakatemiassa. Nykyään hän asuu ja vaikuttaa Inglostadtissa, lähellä Müncheniä, Saksassa.

Näyttelyn on tuottanut Pohjoismainen Taidekoulu yhteistyössä Galleria Gron kanssa. Avajaiset torstaina 24.1 klo 18:00