14.9.2012

Taidekoulu Kaupan ja kulttuurin yössä

Pohjoismainen taidekoulu osallistuu Kokkolan kaupungin ja kauppiaiden järjestämään kaupan ja Kulttuurin yöhön perjantaina 14 syyskuuta esitelemällä uudentyyppistä sosiaalista taidetta urbaanissa kaupunkimiljöössä. Sosiaalisen taiteen ajatuksena on että se sulautuu ympäristöönsä, samalla hyödyntäen sitä. Ilmiöllä halutaan välittää iloa ja toivotavasti myös hyötyä katsojalle. Sosiaalisen taiteen projektia on koululla menneellä viikolla ohjannut tanskalainen taitelija Jesper Aabille ja työpajaan ovat osallistuneet seuraavat opiskelijat:
S.M. Khalid Imran, Oliver Lehtinen, Miika Luhti, Björn Lönnroth sekä Joonatan Wargh. Luvassa on ainakin kukkaniitty, leikkiautojen parkkipaikka, leikkikentän pelisäännöt, sarjakuvia ja silmiä. Taideteosten sijoittelu näkyy varta vasten tapahtumaa varten valmistetulta kartalta ja opiskelijat toivottavat  kaupunkilaiset ja vierailijat tervetulleiksi pienelle elämysmatkalle sosiaalisen taiteen pariin. Teokset näkyvät katukuvassa ainakin viikonlopun yli.

Myös VISU-galleria Pormestarinkadulla pitää ovensa auki klo 22 saakka ja esillä on Taidekoulun taitellisen johtajan Karin Lindhin näyttely La Croisette. Samoilla kulmilla ovat yömyöhään avoinna Pieni Vinttipuoti Isollakadulla ja taitelijan ateljee Pormestarinkadulla.