6.3.2012

Fondimaalausprojekti

Kahden helmikuisen viikon aikana pieni mutta tiivis joukko Pohjoismaisen taidekoulun oppilaita tuotti kuusi käsinmaalauttua fondia helsinkiläisen Sirius-teatterin Nummisuutarit - näytelmään. Aleksis Kiven kirjoittama Nummisuutarit tullaan ensi kertaa esittämään ruotsiksi ja näytelmän nimi on På Friarstråt. Maalausprojektin ohjasi fondimaalari, kuvataitelija Markku Hernetkoski, joka itse maalannut fondeja ja tehnyt lavastustöitä monille suomalaisille teattereille. Markku työskentelee tällä hetkellä Kokkolan kaupunginteatterilla.

Oppilaat lähtivät maalausprojektiin tutustuttuaan ensin näytelmän käsikirjoituksen ja valiten 1-2 näytöstä johon halusivat maalata fondin. Maalauksen suunnitellu lähti pienestä luonnoksesta joka siirrettiin 4 m x 2,5 m kokoiselle puuvillakankaalle, pingotettuna suurille lastulevyille. Koulun suuri ja valoisa maalaussali tarjosi mitä parhaimmat puitteet projektille. Kuusi suurta fondia lähetettiin valtavana rullana kohti Helsinkiä.

Näytelmän ensi - ilta on 31.3.2012